Flitens lampa lyser

Under de senaste veckorna har jag dedikerat min tid till en rad trevliga projekt.

1. Prototyping, 3D-scanning och 3D-printing
Ett privat projekt samt min MC fick nya förutsättningar då jag införskaffade mig en Flashforge Dreamer samt Structure sensor. I samband med b.la Tinkercad har jag prototypat och skrivit ut en LED-hållare för min Thunderbike bakskärm I ABS + monterat. Bilder följer nedan. En del Krympslang, slanghållare, epoxylimmade lödpunkter och eltejp senare så sitter allt som gjutet. Blev väldigt bra!

Spenderade första dygnen med att skriva ut uppgraderingar till skrivaren som bla extern filamenthållare.

Filament finns det I en hel del intressanta varianter – och jag planerar nu att byta ut extruder-huvudet mot en I helmetall som klarar 260grader för att bla ladda carbon-fibre och andra exotiska filament.

Undersöker just nu lost-wax-metoden (som då blir lost-pla) för att gjuta Aluminium 6060-delar till bla MC’n. Men åter igen, allt tar tid och jag önskar det fans mer av den varan.

2. Vinylskärare
Det finns alltid användning för egna vinyler eller tröjtryck. Silhouette Cameo 3 införskaffades och kommer komma väl till pass för bade 3D-utskrifter samt andra applikationsområden. En kollega skrev ut en dekal på just en sådan som nu sitter på min MC.

3. ELK stack + OSSEC (WAZUH) + X-pack
Jag har I ett projekt deployat WAZUH + X-pack för utvärdering som är på god väg att driftas I skarp miljö. Fokus här är centraliserad loggning med maskininlärning. En egen spinoff/idé här är användarprofilering som körs mot fördefinierade templates I syftet att lokalisera trender eller uppmärksamma indikationer på ex beteéndemönster varpå anpassad handlingsplan kan initieras, utöver proaktiva och prediktiva verktyg iom insamlade och bearbetade/analyserade loggar från system/applikationer.