Framgångar och nya projekt

Det har hänt mycket under de senaste månaderna. Nytt jobb med många nya intryck och erfarenheter. Jag sitter för första gången i en större grupp med utvecklare som gemensamt både förvaltar och utvecklar företagets många projekt. Det känns verkligen spännande och tacksamt att få bolla med ideér och ha tillgång till så stor och bred kompetens.

Den första veckan gick åt till att sätta upp och få igång lokala utvecklingsmiljön utöver att bekanta sig med alla 12 projekt.

Jag valde att gå via Parallels istället för bootcamp och installerade sedan Visual Studio 2015 + Azure inställningar, SQL server m.m och efter att ha populerat databasen från stage var det dags att dra ner alla projekt och genomföra första build.

Primärt har jag fokuserat på web-projekten (som kunder och admin kommer i direkt kontakt med) där fokus ligger på Angular men även bidragit i Core projekten i C# med allt från enhetstest till att arbeta med applikationslogiken.

Sedan 3 veckor tillbaka har jag även haft nöjet att få påbörja mitt arbete gällande säkerhetsrelaterade områden vilket resulterat i det nu officiellt finns ett Security Council! Följaktligen resulterar detta i skrivande stund framtagandet av 2 MEA rapporter, on-boarding/off-boarding rutiner/processer för medarbetare och en pågående Security review. Detta känns väldigt spännande och bör till viss del vara en fjäder i hatten för framtida drömmar och mål inom försvarsmakten.

Privat har jag äntligen tagit mitt MC-körkort! Stort tack till min fru (med sitt tålamod under sena kvällar) samt Max och Micke som som varit fantastiska handledare. Jag tog första och sista premiärturen in till det nya jobbet under föregående vecka och har nu 100-mila servicen som skall genomföras innan vinterförvaring. Officiellt kan jag nu bocka av en punkt från min privata bucket-list och planera inför nästa genomförande – pistollicens via Österåkers skyttecenter.

Utöver detta har jag även kommit en lång väg gällande smart hem/ hemautomatik intresset som kom väldigt tidigt i samband med husplaner. Just nu har jag SONOS installerat i alla sovrum + vardagsrum utöver Philips HUB. Logitech Hub är installerad och jag har nu automatiserade triggers för att tex sätta på TVn + PS3:an och ställa in rätt input via mobilen. KODI är installerat på TVn och med Philips Hue addon har jag nu fått Ambilight att fungera med Philip Hues LightStrip+. Bergvärmepumpen är även uppkopplad och jag har nu kontroll över temperaturen för huset via telefonen.

En Samsung SmartHub är beställd och på ingång som sedan skall kopplas samman med Amazon Dot för den ultimata lösningen -> röststyrd hemautomatik. För intresserade så finns följande YouTube video som är min inspiration. Utöver detta står även flertalet smarta sensorer (rörelse och rök), smarta LED lampor, smarta eluttag samt övervakningskamera med ansiktsigenkänning på inköpslistan. Jag är ute efter att använda SONOS högtalare i samband med Samsung SmartThings hub + text to speach för att larma om en oidentifierad person rör sig i anslutning till tomt och/eller notifiera när vissa triggers aktiveras.

Allt gott!