Hello Alexa

Igår löste jag av frun efter en tuff natt med Axel som nu har hela 2 uppsättningar av tandrader! Väl timat då min beställning från Ebay anlände med 2st Amazon Echo Dot.

Det känns lite surt att Europa alltid är sist med att få tillgång till all ny IOT-utrustning, så det blev alltså att köpa via Ebay och i detta fall 2st UK-modeller.

Jag har en beställning på en Samsung SmartThings Hub som även den kommer via U.K så fort den finns på lager. U.S versionen finns redan men som jag förstått det så opererar den på olika frekvenser vilket gör att sensorer, kameror osv kräver U.S origin med. Vill gärna köpa alla tillbehör hemma i svea.

Hursomhelst, i kombination med min Harmony Ultimate Hub (kontroll över alla IR + bluetooth-enheter via WiFi), Philips Hue Bridge med tillhörande LightStrip Plus i kombination med Yonomi, så har jag idag följande setup:

1. Via Alexa möjlighet att aktivera rutiner som ex slå på TV och PS3, ange korrekt input för PS3 samt stänga av.
Länk till min video

2. Via Alexa möjlighet att kontrollera SONOS i huset
Länk till min video

3. Via plugin till Kodi media-player använda LightStrip Plus som ambient light vid movie-time! (fungerar riktigt grymt)

Så fort Samsung SmartThings Hub anländer blir Yonimi avvecklad och jag kapar både extern tjänst + responstid till nära 0 (viss latency för att köra en rutin just nu) och jag kan gå vidare med beställning av sensorer och kameror m.m för övervakning.

Under lunchen idag passade jag även på att köpa Din väg till jägarexamen och har nu tom 25/11 på mig att läsa den utöver boka in övningssession gällande skytte kulvapen och hagel. Ser fram emot detta!