Hemvärnet

Jag och min fru mönstrade tillsammans för många år sedan med intentionerna att påbörja vår yrkesmilitära karriär. Planen var att vi gemensamt skulle genomföra detta, men efter att min fru fick avslag så tog bådas vår resa slut relativt fort.

Vi kunde dock glädjas åt att vi fick genomföra GU-F 2012 i Falun, och det var en mycket positiv och inspirerande upplevelse. Under åren som gått har jag jag varit lockad att vara aktiv i hemvärnet- men av olika anledningar kom jag aldrig till skotts. Förrän idag (eller ja – redan föregående vecka).

Föregående vecka fick jag tips av en vän gällande en befattning inom hemvärnet – bevakningssoldat. Jag skickade omgående ett mail till den kontakt jag fick men något svar kom aldrig. Så idag gjorde jag en ansökan via de officiella kanalerna (https://hemvarnet.se/intresseanmalan) och hoppas nu på att få återkoppling.

Jag har ett mål om att ta OSCP-certifieringen och en dröm om att en dag ansöka till FOI för att bidra till vårt digitala totalförsvar. Att aktivt visa framfötterna och bidra till vårt fysiska försvar här och nu är något jag skulle se fram emot och uppskatta stort och kanske kan det visa sig vara en merit den dagen jag skickar in min ansökan.